Oglasi

Deseci hiljada izraelskih fanatika upalo u Al-Aqsu tokom 2017.

Izraelske snage od 2003. uvode jevrejske doseljenike u kompleks Al-Aqse, muslimanima nameću starosnu granicu za ulazak.
Kompleks Al-Akse treba tokom cijele godine biti otvoren i za jevrejske hodočasnike, predlaže ministar ArielEPA - Ilustracija

Uprava islamskih fondacija u Jerusalemu saopćila je kako je tokom 2017. godine upad u Al-Aqsu izvelo blizu 26.000 jevrejskih fanatika, što je znatno više u poređenju s prethodnim godinama, prenosi agencija Anadolija.

"Uz dozvolu izraelskih institucija, tokom 2017. godine upad u Al-Aqsu izvelo je ukupno 25.630 jevrejskih fanatika, koji su tom prilikom skrnavili Harem-i šerif", naveo je u pisanom saopćenju šef Ureda Sheikh Azzam al-Hatib.

Ističući kako je to rekordan broj jevrejskih upada u Al-Aqsu u proteklim godinama, Hatib je kazao kako su tome doprinijele odluke jevrejskih vjerskih i vladinih institucija.

Nastavlja se 'opasna igra'

On je, također, optužio Izrael kako od 1967. godine radi na promjeni statusa Mesdžidu-l-Akse te upozorio kako je to opasna igra.

Tokom 2016. godine u Al-Aqsu je uz zaštitu izraelskih snaga upad izvelo ukupno 14.806 jevrejskih fanatika.

Izraelske snage od 2003. godine uvode jevrejske doseljenike u kompleks Al-Aqse, a muslimanima često nameću starosnu granicu za ulazak u kompleks.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.