Oglasi

Demanti Ambasade Republike Češke u BiH

Ambasada Republike Češke u BiH demantirala je da ova zemlja prihvata samo kršćanske izbjeglice iz Sirije.
Vladin program Republike Češke za prijem legalnih emigranata iz trećih zemalja uvijek bio vjerski neutralan, navode iz AmabasadeEPA

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovni demantirala je da ova zemlja prihvata samo kršćanske izbjeglice iz Sirije, kako je u srijedu pisala agencija Anadolija.

U tekstu koji je prenijela Al Jazeera Balkans navodi se da je Vlada Češke saopćila da će u ovu zemlju biti primljeno 70 sirijskih izbjeglica, no da će to biti isključivo djeca kršćanskih porodica. 

"Vladin program Republike Češke za prijem legalnih emigranata iz trećih zemalja uvijek je bio vjerski neutralan i tako će da ostane. Vjeroispovijest izbjeglica nije kriterij za njihovo prihvatanje kao i pružanje pomoći Republike Češke ugroženim zemljama", saopćeno je iz Ambasade. 

Anadolija je također navela da je Vlada Slovačke donijela odluku da će primati jedino izbjeglice iz Sirije koje su kršćanske vjeroispovijesti.

Izvor: Al Jazeera 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.