De Nirovo izvinjenje Kanađanima

Oscarom nagrađeni glumac De Niro i jučer je kritizirao američkog lidera kada je, tokom ceremonije dodjele nagrade Tony, uzviknuo je uvredu protiv Trumpa (AP)

Američki glumac Robert de Niro izvinio se Kanađanima zbog, kako je rekao, „idiotskog ponašanja“ predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa.

De Niro se obratio na današnjem postavljanju temelja hotela Nobu u Torontu, rekavši kako su Trumpove opaske o Kanadi „sramotne“, izvinivši se pritom kanadskom premijeru Justinu Trudeauu i drugima koji su prisustvovali samitu Grupe 7 (G7).

Oscarom nagrađeni glumac De Niro i jučer je kritizirao američkog lidera kada je, tokom ceremonije dodjele nagrade Tony, uzviknuo je uvredu protiv Trumpa, u televizijskom prijenosu uživo.

Najavljivao Springsteena

De Niro je na pozornici njujorškog Radio City Music Halla bio kako bi najavio muzičara Brucea Springsteena.

„Reći ću samo jednu stvar. J***š Trumpa!“, rekao je. Publika, u kojoj su sjedili pozorišni glumci, redatelji i producenti to su popratili ovacijama.

De Niro nije objasnio svoj komentar i odmah je prešao na pripremljenu najavu Springsteena.

Televizijska mreža CBS uspjela je cenzurirati de Nirovu psovku u prijenosu uživo koji je pratilo više miliona gledalaca, no čuli su ga oni u publici i novinari koji su pratili ceremoniju.

Nagrade Tony daju se za najbolje predstave na Broadwayu, a prošle ih je godine gledalo šest miliona gledalaca.

Izvor: Agencije