Davor Dragičević najavio osnivanje političke stranke

Mojih 10 minuta govora pred narodom vrijedi više nego vaših deset godina pričanja, poručio je Dragičević političarima (Arhiva)

“Osnovat ćemo političku partiju i ona se neće zvati ‘Pravda za Davida’. Ona je čista. Igrat ćemo na vaš način, mada ja nisam takav igrač. To je ono što vam smeta i što vas boli. Mojih deset minuta govora pred narodom vrijedi više nego vaših deset godina pričanja.”

Ovo su riječi Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, koji se obratio članovima grupe “Pravda za Davida” koja broji preko 264.000 članova.

Izjava Dragičevića, koji se nalazi u Austriji, izrečena je uoči protesta opozicije u Banjoj Luci, koji su, kako navodi sarajevski portal Klix.ba, podijelili članove grupe “Pravda za Davida”.

Naime, jedni su bili protiv prisustva protestima, naglašavajući kako ih je opozicija izdala i iskoristila, dok su drugi smatrali kako proteste treba podržati.

Dodao je i da su se napadi na grupu intenzivirali nakon registracije udruženja u Beču, kada je Davor i najavio osnivanje partije.

‘Opozicija nas je izdala i ostavila na cjedilu’

“Odjednom je to zasmetalo svima. Prošle godine većina je bila protiv politizacije, ali ove godine su svi za ti. Znamo za šta smo stali, za ubijeno dijete, a opozicija nas je izdala i ostavila na cjedilu. Sve što su govorili, lagali su. Koristili su dati trenutak za svoje interese”, rekao je Davor, koji je postavio pitanje:

“Koliko članova grupe ‘Pravda za Davida’ je napustilo Banju Luku? Niko ih nije zaštitio niti reagovao. Nemate niti snage niti moći. Niko nikad neće biti član grupe. Gotovo je. Moj logo, sin i interes neću vam nikada dati”.

Dragičević je rekao i da će grupa “Pravda za Davida” i dalje imati samo jedan, dobro poznat cilj.

Naveo je i da je bitno to što je grupa opstala i što će raditi onako kako se on dogovori s drugim članovima.

Izvor: Agencije