Oglasi

Davis: Sve ekonomske projekcije Brexita bile su krive

Prema vladinim analizama koje su procurile u javnost, stanje će u Velikoj Britaniji nakon izlaska iz Evropske unije biti mnogo gore.
Zaposlenost u Velikoj Britaniji narasla je na rekordni nivo uprkos prognozama, rekao je David DavisEPA

Britanski ministar za Brexit David Davis ponovno je razbuktao raspravu o vjerodostojnosti vladinih prognoza, rekavši da se nakon referenduma o Brexitu svaka gospodarska projekcija o britanskom gospodarstvu pokazala pogrešnom, javlja Reuters. 

Istovremeno, niži ministar za Brexit Steve Baker sugerirao je da neki vladini dužnosnici podrivaju politiku vlade tako što namještaju negativne gospodarske modele kako bi pokazali samo lošu stranu Brexita.

Davis je govorio o vladinim analizama koje su procurile u javnost, a koje upućuju na to da će stanje u Velikoj Britaniji nakon Brexita biti gore.

Doveo je u pitanje vjerodostojnost tih analiza, rekavši da se radi o "nevjerojatno teškom" zadatku u kojem nije dosad uspjela nijedna institucija.

Zaposlenost raste

"Svaka projekcija stanja britanskog gospodarstva nakon referenduma koju su izradile glavne institucije, banke, vladine agencije, međunarodne organizacije pokazale su se pogrešnima. Zaposlenost u ovoj zemlji narasla je na rekordnu razinu unatoč prognozama. Učinit ćemo sve da se rekordni rast nastavi", rekao je Davis.

Institucije poput Međunarodnog monetarnog fonda i Bank of England podigle su prognoze u odnosu na projekcije u vrijeme održavanja referenduma 2016. godine.

Ipak, britansko je gospodarstvo ostvarilo lošije rezultate i ove će godine vjerojatno zaostati za stopama globalnog rasta, navodi Reuters.

Neki od najglasnijih zagovornika potpunog razdvajanja od EU-a uporno ponavljaju da su vladine službe pristrane i iza zatvorenih vrata pokušavaju sabotirati Brexit.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.