Davis Cup: Srbija pobijedila Rusiju, BiH bolja od Poljske

Preostala dva meča singla, koji su sada bez rezultatskog značaja, na rasporedu su sutra (Anadolija)

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Davis Cupa, nakon što je poslije drugog dana duela protiv Rusije stekla nedostižnih 3:0.

Treći bod u Nišu, vrijedan prolaska dalje, donio je dubl Nenad Zimonjić/Viktor Troicki nakon što je svladao Konstantina Kravčuka i Andreja Kuznjecova 6:3, 7:6 (7:3), 6:7 (5:7) i 6:4 po setovima.

Protivnik Srbije u četvrtom četvrtfinalu u posljednjih sedam godina bit će pobjednik duela između Hrvatske i Španjolske. Hrvatska nakon dva dana vodi 2:1.

Veliku prednost Srbiji prethodno su donijeli Viktor Troicki i Novak Ðoković pobjedama protiv Darena Hačanova, odnosno Danila Medvedeva.

U nedjelju su na programu preostala dva meča u singlu, što će skoro sigurno donijeti promjene u planiranim duelima Ðoković – Hačanov i Troicki – Medvedev.

I BiH ide dalje

I teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu nad Poljskom u prvom kolu Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa.

Najbolji bh. tenisači nakon drugog dana stigli su do 3:0.

U zeničkoj Areni prvi bod bh. reprezentaciji jučer je donio Mirza Bašić, koji je bio bolji od najboljeg poljskog igrača Kamila Majchrzakog, a zatim je Damir Džumhur povisio na 2:0 pobjedom protiv Huberta Hurkacza.

Konačnu pobjedu u meču parova danas su nakon skoro četiri sata igre ostvarili Tomislav Brkić i Mirza Bašić koji su rezultatom 3:2 u setovima svladali par Lukasz Kubot/Marcin Matkowski.

Preostala dva meča singla, koji su bez rezultatskog značaja, na rasporedu su sutra. Džumhur bi trebao igrati protiv Majchrzaka, a Bašić protiv Hurkacza.

Izvor: Agencije