Darko Milinović: Vratit ću se u HDZ na velika vrata

Darko Milinović
Milinović kaže da je Plenković HDZ pretvorio u stranku lijevog centra, a cilj mu je stvaranje koalicije HDZ-a i SDP-a (Al Jazeera)

Darko Milinović, bivši član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Hrvatskoj, koji je u ponedjeljak isključen iz stranke, rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da je njegovo izbacivanje iz stranke nedemokratski, neciviliziran proces, te da će do kraja godine odlučiti hoće li se s mjesta ličko-senjskog župana vratiti u Hrvatski sabor.

“Vratit ću se u HDZ na velika vrata”, poručio je Milinović na konferenciji za novinare pod nazivom “Samo istina”.

Milinović je ustvrdio kako je njegovo izbacivanje kontiminiran proces, a izbačen je kako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne bi doživio veliki politički poraz na izborima u Ličko-senjskoj županiji.

Milinović je, kako prenose hrvatski mediji, rekao kako se osjeća ponosno jer je izbačen iz, kako je rekao, Plenkovićevog HDZ-a te zbog niza poruka potpore koje je dobio.

Milinović: Plenkoviću cilj koalicija HDZ-a i SDP-a

Ustvrdio je da je Plenković HDZ pretvorio u stranku lijevog centra, a cilj mu je stvaranje koalicije HDZ-a i Socijaldemokratske partije (SDP).

Ocijenio je da se preuveličava značenje njegova povratka u Sabor, zbog mogućnosti da Plenković izgubi parlamentarnu većinu, jer njegov povratak ne bi ništa promijenio budući da HDZ zapravo ima 80 ruku koje podržavaju većinu.

Kad bi o mojoj ruci ovisio opstanak Vlade, dobro bih razmislio što bih napravio, dodao je Milinović.

Visoki časni sud HDZ-a u Hrvatskoj odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke.

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obveze.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Plenković: Većina u Saboru neće pasti

Članovi HDZ-a Ličko-senjske županije, njih 100-tinjak, prošli su tjedan sa četiri autobusa došli u Zagreb u središnjicu stranke kako bi izrazili nezadovoljstvo vezano za odgodu stranačkih izbora u Lici.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak kako je vladajuća većina u Saboru stabilna, ocijenio da neće pasti ako se Darko Milinović i vrati u Sabor te poručio da je spreman za sve scenarije.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu nakon sastanka partnera iz vladajuće većine da je situacija stabilna i da su svi izrazili snažnu potporu Vladi i vladajućoj većini koja, bila ona sa 77 ili 76 ruku – što je granična većina – nastavlja ozbiljno raditi kao i do sada.

Izvor: Agencije