Oglasi

Danska ograničava donacije i pomoć muslimanima

Danske vlasti planiraju uvesti i mjeru oporezivanja donacija vjerskim zajednicama koje stižu iz inostranstva.
Od 5,7 miliona stanovnika Danske, muslimani čine oko sedam postoReuters

Danska ministrica za imigraciju i integraciju Inger Stojberg izjavila je da vlasti provode aktivnosti u vezi s uvođenjem ograničenja na pomoć i donacije iz inozemstva džamijama u Danskoj.

Stojberg je nakon sastanka sa članovima radne skupine, koja se sastoji od predstavnika nekoliko ministarstava, potvrdila da su razmatrali uvođenje novih mjera koje se odnose na donacije izvan zemlje, a namijenjene su vjerskim zajednicama u Danskoj.

Istaknula je kako je zajednički cilj radne skupine utvrditi tko su, kako je kazala, "ekstremne vjerske zajednice i džamije" u toj državi.

I oporezivanje donacija

"Želimo protiv takvih zajednica poduzeti oštre mjere, te potpuno spriječiti širenje radikalnih vjerskih zajednica koje imaju ekonomsku podršku izvan države", kazala je Stojberg.

Danski mediji također pišu kako ministrica Stojberg navodno planira uvesti i mjeru oporezivanja na donacije vjerskim zajednicama koje stižu iz inozemstva.

Prema neslužbenim podacima, od 5,7 milijuna stanovnika Danske muslimani čine oko sedam posto stanovništva.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.