Oglasi

Danas glasaju Srbi u Britaniji, Kanadi i SAD-u

Ostali državljani Srbije u dijaspori na vanredne parlamentarne izbore izaći u nedjelju, kada se glasa i na biralištima Srbije..
Rezultati glasanja na biračkim mjestima u inostranstvu ne smiju se javno saopćavati Tanjug

Državljani Srbije u Velikoj Britaniji, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama izlaze danas na birališta u periodu od 7:00 do 20:00 sati po lokalnom vremenu, dok će ostali državljani Srbije u dijaspori na vanredne parlamentarne izbore izaći u nedjelju, kada se glasa i na biralištima Srbije.

Rezultati glasanja na biračkim mjestima u inostranstvu ne smiju se javno saopćavati, niti isticati na biračkom mjestu prije završetka glasanja u Srbiji, prenose beogradski mediji.

Građani Srbije u nedjelju biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati lokalnim parlamentima nisu istekli.

Na parlamentarnim izborima će se za 250 mjesta nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Za izbore je štampano 6.771.497 glasačkih listića.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.