Dalić u Livnu: Hvala svima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, svijetu…

Svečanost je održana na stadionu kluba Troglav u Livnu (Screenshot / YouTube)

Selektora hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, nakon osvojene srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u njegovom rodnom Livnu dočekale su hiljade ljudi.

Na svečanosti u ovom bosanskohercegovačkom gradu obratio se, pored Dalića, bivši selektor reprezentacija Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević, a nastupili su Miroslav Škoro i Marko Perković Thomson.

“Svi vi koji ste došli izdaleka i dragi moji Livnjaci. moja draga obitelj, zaista hvala vam od srca za ovaj osjećaj koji imam, osjećaj sreće i ponosa, hvala vam na tome. Ja nisam zaboravio otkud sam krenuo i gdje sam počeo, a moju karijeru sam počeo tu u Troglavu prije jako puno godina. Evo simbolike, nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svijetu. Znam s koliko ste emocija, strepnje navijali za Vatrene, hvala svima u Hrvatskoj, u BiH, u svijetu. Možda nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe i da su oni svojom igrom i hrabrošću osvojili vaša srca”, kazao je Dalić, prenose hrvatski mediji.

“Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga”, poručio je na kraju Dalić.

Umjesto na Trgu kralja Tomislava, svečanost je priređena na stadionu kluba Troglav u Livnu, zbog prisustva 40 hiljada ljudi, kako navode mediji.

Bivši selektor Blažević je istakao da nije čudo da su bronzu i srebro osvojila dva Bosanca.

“U Zagrebu, Splitu i po čitavoj Hrvatskoj bili su milijuni, ali ovdje vas je najviše! I još nešto, nije nikakvo čudo da su broncu i srebro osvojila dva Bosanca!”, kazao je on.

Program je nastavljen uz nastup Thompsona.

Ovih dana postavljene su zastave duž gradske zaobilaznice u Livnu, a diljem livanjske općine postavljeni su i plakati s porukama zahvale selektoru.

Poruka Livnjacima

Zlatko Dalić uvijek je s ponosom isticao da je rođeni Livnjak te da se ponosi svojom narodom i svojim gradom Livnom. Zbog toga mu, kažu, žele uzvratiti na najljepši mogući način, dostojanstvom, ponosom, zajedništvom i ljubavlju.

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije poslao je svojim sugrađanima poruku pred doček.

“Dragi moji, pošaljimo u svijet poruku ljubavi, mira, zajedništva i hrvatskog ponosa. Učinimo sve Hrvate diljem svijeta ponosnim našim ponašanjem i našim zajedništvom. Zajedno smo najjači, zajedno možemo sve. Želio bih da se u utorak ujedinimo kao nikada prije, da se ujedimo u ljubavi i zajedništvu. Pokažimo svijetu koliko srce ima naše malo Livno i koliku energiju možemo poslati u svijet. Želim svima dobru i dostojanstvenu zabavu, kakvu ovaj kraj zna napraviti. Nemojmo dopustiti da blate naš ugled i naše dostojanstvo, pokažimo svima da smo veliki u slavlju i veliki u svemu“, stoji u Dalićevoj poruci.

Izvor: Agencije