Dalić: Thompson je naša himna

Thompsona su na proslavu drugog mjesta pozvali Zlatko Dalić i Luka Modrić (Reuters)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ne vidi ništa sporno u pozivu Marka Perkovića Thompsona u autobus koji je prevozio nogometaše od aerodroma do glavnog zagrebačkog trga. Smatra da je riječ o pjevaču koji je “himna”.

Daliću je u utorak uvečer u Varaždinu priređen doček, a na njemu je bio i Perković.

Na pitanje novinara da prokomentira poziv Perkoviću, koji je sam priznao kako su ga u autobus, a potom i na svečanu pozornicu zvali upravo Dalić i Luka Modrić, hrvatski izbornik je burno reagirao.

“Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač? Kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, ‘Lijepa li si’. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima. Nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna”, odgovorio je Dalić.

Thompson: Pjevao bih sve što bi tražili

Prethodno je Perković rekao kako je na dočeku nastupio zato što su ga igrači zamolili da dođe te da će nastupiti svaki put kad ga pozovu.

Pojavljivanje pjevača kojeg prate kontroverze zbog tekstova pjesama i stavova izazvali su polemike u dijelu hrvatskih, regionalnih i svjetskih medija.

“Izbornik [Zlatko] Dalić i [Luka] Modrić su me zvali i rekli da je to njihova želja da ja dođem u autobus i putujem s njima do Trga bana Jelačića. Pitao sam ih: ‘Jeste li sigurni?’ Rekli su: ‘Da, molim te dođi’. Znam da ima tih nekih negativnosti, ali ovo nije vrijeme za negativnost”, kazao je Perković za RTL.

Kaže kako su mu igrači nabrajali pjesme koje žele čuti te da je bilo više prostora otpjevao bi sve što bi igrači od njega tražili, pa i “Bojnu Čavoglave” koja počinje ustaškim pozdravom “za dom – spremni”.

Na dočeku srebrnih hrvatskih nogometaša u Zagrebu, prema procjenama policije, na ulicama je bilo pola milijuna ljudi.

Izvor: Agencije