Dalić: Ne dijelim ljude na Hrvate i Srbe, nego na dobre i loše

Novaka Đokovića ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu, poručio je Dalić (EPA)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poručio je kako ga “politika ne zanima”, ali i da “ne dijeli ljude na Hrvate i Srbe, nego na dobre i loše”.

Dalić je, za beogradski Blic, rekao kako je “normalno da je puno ljudi u Srbiji navijalo za Hrvatsku” i da se “ne treba vraćati u prošlost, već treba gledati u budućnost”.

Za pjesmu “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona, čiji je nastup na dočeku hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu podijelio Hrvatsku, ali i izazvao negativne reakcije u regiji i Europi, rekao je kako “nije negativna, ružna i nema političku konotaciju”.

“Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe. Nisam ni desni, ni lijevi – ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom”, poručio je Dalić.

Sporna pjesma, naime, u refrenu ima, uz sve hrvatske regije, i samoproglašenu Herceg-Bosnu, čiji su politički i vojni lideri krajem prošle godine na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Haagu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne (i) zbog udruženog zločinačkog pothvata, progona i zatočenja Bošnjaka te drugih inkriminacija.

Pohvalno o Đokoviću

Hrvatski izbornik je zahvalio i svima u Srbiji koji su navijali za Hrvatsku, priznajući da je navijao za srbijansku reprezentaciju protiv Brazila.

“Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati”, rekao je Dalić.

Pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, rekavši kako su “igrači [Hrvatske] stalno tražili da gledaju njegove mečeve na Wimbledonu”.

“Novaka ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu. U Americi smo bili zajedno, slikali se s njim, jedni drugima za vrijeme Mundijala i Wimbledona davali podršku i tako treba uvijek biti”, zaključuje Dalić.

Izvor: Agencije