Dalić nakon katastrofe u Španiji: Najteža noć u karijeri

Zlatko Dalić: Nije nam lako, ali sada ne smijemo plakati, već moramo izvući pouke te ići dalje (EPA)

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić rekao je nakon visokog poraza (0:6) od Španije u Ligi nacija u utorak navečer kako mu je to najteža noć u karijeri, a razlog poraza je vidio u napuštanju dogovorenog sistema igre nakon prvog primljenog gola.

“Ovo mi je najteža noć u karijeri, no to je život, moramo ovo prihvatiti. Kako nije bilo euforije, tako nema niti tragedije. Nije nam lako, ali sada ne smijemo plakati, već moramo izvući pouke te ići dalje”, rekao je on na konferenciji za medije u španskom Elcheu nakon poraza od 0:6.

“Igrali smo sjajno prvih 20 minuta, imali tri čiste prilike za zabiti gol. Nakon prvog primljenog gola, igrači su počeli igrati svaki za sebe, nisu se pridržavali sustava kojeg smo bili dogovorili, a Španjolci su počeli dolaziti u situacije koje mi nismo mogli rješavati.”

“Igrači su svjesni toga – dok smo bili kao momčadi, kada smo se svi zajednički branili i zajednički napadali, sve je funkcioniralo. Sve je bilo dobro dok smo izgledi jedinstveno, kada smo bili kao jedan. Čim smo to napustili, bilo je gotovo”, dodao je Dalić.

Ne može na silu protiv ‘Furije’

Španija je postigla prvi gol u 24. minuti, kada je Dani Carvajal nabacio loptu na glavu Saulu, koji je natrčao iz drugog plana pa zatresao mrežu “Vatrenih”.

“Nakon tog prvog gola izgubili smo koncentraciju i počeli srljati, napustili smo raspored. Pokušavali smo nešto na silu, a to nije moglo biti rješenje protiv Španjolske. Protiv momčadi koja igra sjajno tehnički. Otvarali smo im bokove, a kada su nam zabili drugi gol, utakmica je bila gotova”, rekao je selektor Hrvatske.

“Furija” je u 33. minuti povisila na 2:0 te na odmor otišla sa prednosti od 3:0.

“Nisam uspio motivirati igrače. Vidio sam kakva je situacija, rekao sam im da se probamo vratiti. No, dogodilo se to što ste dogodilo, vidjeli smo što znači kada smo ekipa, a što kada se raspadnemo. Sve se skupilo u ovoj utakmici, svaki šut na gol bio je pogodak, pa su zabili gol od grede… No, Španjolska je odigrala vrhunski”, kazao je hrvatski selektor nakon najtežeg poraza na klupi Hrvatske.

Izvor: Agencije