Oglasi

Daimler ukida hiljade radnih mjesta

Njemački proizvođač automobila objavio je kako planira ukinuti veliki broj radnih mjesta širom svijeta do 2022. godine.
Najpoznatiji automobilski brend Daimlera su vozila Mercedes-BenzEPA-EFE

Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je kako planira ukinuti hiljade radnih mjesta širom svijeta do 2022. godine.

Navodi se kako gigant autoindustrije planira radnicima u Njemačkoj isplatiti otpremnine i kako želi smanjiti broj uposlenika u administraciji.

Kompanija je 14. novembra ove godine saopćila kako planira smanjiti troškove za 1,4 milijardi eura tako što će ukinuti svaku desetu rukovodeću poziciju, kao i drugim restriktivnim mjerama, ali nije iznijela detalje.

Dogovor s Vijećem radnika

U saopćenju objavljenom u petak navodi se kako se Daimler AG usaglasio sa svojim Vijećem radnika o principima za smanjivanje strukture kompanije, a dvije će strane raditi na detaljima provedbe u narednim sedmicama.

Ističe se kako je cilj ukinuti hiljade radnih mjesta širom svijeta tokom naredne tri godine, ali nije objavljen tačan broj.

Najpoznatiji automobilski brend Daimlera su vozila Mercedes-Benz, dodaje Anadolija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.