Oglasi

Dačić kritikuje bezbjednosne službe

Ako ćemo da sarađujemo u Vladi Srbije, biće Vlade Srbije, ako nećemo tako, neće biti Vlade", poručio premijer Srbije.
Dačić smatra da su dešavanja u policiji prevršila svaku mjeruAnadolija

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom afere prisluškivanja vrha Srbije da bezbjednosne službe, policija i vojska ne mogu da rade šta hoće i da u bespoštednoj borbi protiv kriminala i korupcije postoji apsolutna saglasnost u Vladi Srbije.

Dačić, koji je i ministar policije, ocijenio je da se njegov, telefon potpredsjenika Vlade i predsjednika države ne mogu slučajno naći na prisluškivanju ili skidanju listinga.

'Loviti u razlikama'

"Ovde se verovatno misli da će, kao i u prošlom periodu, tražiti i loviti u razlikama koje postoje među političkim partijama. Ne postiji nikakva razlika. Postoji apsolutna saglasnost i SNS-a i SPS-a (Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije) Aleksandra Vučića i mene u bespoštednoj borbi protiv kriminala i korupcije, ali u ovoj državi mora da se zna red", izjavio je Dačić i naglasio da ne može svako da radi šta hoće.

"Ni vojska, ni policija, ni bezbednosne službe. Mi ne živimo u diktaturi, živimo u demokratiji, i to znači da ne može sada da se telefoni, moji, potpredsednika Vlade, predsednika Republike slučajno nađu u nekim akcijama prisluškivanja ili skidanju listinga. To je nemoguće. Ja sam na to više puta upozoravao u prethodnom periodu, nisu me slušali. Tu grešku ne smemo danas da ponovimo Aleksandar Vučić i ja", naglasio je srbijanski premijer.

"Ili će biti tako ili ovo više nije država. Znači svako na svoje mesto, ne postoji druga mogućnost. Ako ćemo tako da sarađujemo u Vladi Srbije, biće Vlade Srbije, ako nećemo tako, neće biti Vlade",  poručio je on.

Dačić je nakon premijere filma Beogradska oaza u Starom dvoru, odgovorajući na pitanja novinara da li ima rezultata istrage u vezi s prisluškivanjem, rekao da još uvijek nije sve razjašnjeno i da je istraga u toku i naglasio da se sve oko prisluškivanja mora razjasniti do kraja, prenosi Anadolija.

Po njegovim riječima, u policiji i vojsci postoji jasno uređen način ko i kako može da se oglašava, dešavanja u srbijanskoj policiji su prevršila svaku mjeru i ne može da se toleriše utrkivanje policijskih funkcionera u davanju izjava dok on, kako je kazao, rješava probleme sa premijerom Kosova Hashimom Tachijem.

"Nije ovo skupština pa da svako ima pravo na repliku. Ovo je hijerahija, na čelu je direktor policije, on mora da da ovlašćenje ili meni da se obrati ako neko želi da da izjavu", rekao je Dačić i naglasio da, kad je neki problem, "puškom" mora da ih tera da daju izjave.

Izvor: Agencije