Oglasi

Cunami u Srbiji: Uhapšeno 66 osoba

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim dijelovima Srbije.
Stefanović je naveo da je tokom ove akcije zaplijenjeno ukupno 5,7 kilograma različitih vrsta opojnih drogaEPA - Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je policija sprovela veliku akciju protiv organizovanog kriminala pod nazivom "Cunami" u kojoj je za 66 lica određeno policijsko zadržavanje, dok se za 12 osoba traga, a zaplijenjeno je 5,7 kilograma raznih opojnih droga.

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim dijelovima Srbije.

Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora jer je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih djela.

Stefanović je precizirao da se radi o krivičnim djelima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlaštenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Zaplijenjena droga

On je naveo da je tokom ove akcije zaplijenjeno ukupno 5,7 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

"Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dvije laboratorije za proizvodnju narkotika", kazao je Stefanović.

On je rekao da su "u jednom stanu u Beogradu pripadnici Policijske uprave za grad Beograd pronašli i četiri migranta koji su tamo bili u svrhu trgovine ljudima".

"Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca", naveo je Stefanović.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.