Oglasi

Culey pobjednik prve etape biciklističke trke kroz Maleziju

Marcus Culey je bio na čelu četvoročlane grupe koja se izdvojila već u prvih 20 kilometara etape, ukupne dužine 176,9 kilometara.

Culey pobjednik prve etape Tour de Langkawija

Australac Marcus Culey iz ekipe Team Sapura Cycling pobjednik je prve etape biciklističke trke Le Tour de Langkawi, koja se vozi u Maleziji.

Culey je bio na čelu četvoročlane grupe koja se izdvojila već u prvih dvadeset kilometara etape, koja je bila ukupne dužine 176,9 kilometara.

Start trke smješten je između legendarnih Petronasovih nebodera u Kuala Lumpuru.

„Trenirao sam ovdje proteklih sedmica i znao sam i prvi ugao staze“ rekao je Culey.

„Veoma brzo sam se odvojio od ostatka grupe i razmak sam napravio veoma brzo i veoma lako“, dodao je.

Međunarodna takmičenja

Dvadeset i četvrta po redu biciklistička trka po rasporedu je trebala početi 24. marta, ali je pomjerena kako se ne bi poklopila sa međunarodnim Langkawi Pomorskim i vazduhoplovnim sajmom – koja je isto tako planirana da se održi krajem marta.

„Glavni razlog za odgađanje je taj da ne bismo htjeli da oba ova međunarodna događaja u Langkawiju da se preklope“, rekao je ministar za mlade i sport Syed Saddiq Abdul Rahman.

„Htjeli smo osigurati da međunarodni interesi u Langkawiju mogu biti podijeljeni u dvije faze“, dodao je.

Le Tour de Langkawi 2019 je veliki sportski događaj koji se održava u Maleziji od 1996. godine.

Organizuju ga Malezijska nacionalna biciklistička federacija i Ministarstvo za mlade i sport.

Putanja višeetapne biciklističke trke pokrivat će nekoliko ruta, uključujući tradicionalni i najteži dio koji vodi kroz planinske strmine.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.