Oglasi

Crnogorsku autocestu grade Kinezi koji će praviti Pelješki most

Dionica autoceste od Luke Bar do granice sa Srbijom duga je 41 kilometar, ima 45 mostova i vijadukata te 32 tunela, a košta 809,6 miliona eura.
Radovi na izgradnji autoceste trebali bi završiti do maja naredne godineEPA - Ilustracija

Radovi na prioritetnoj dionici prve crnogorske autoceste, od Luke Bar do granice sa Srbijom, na najtežem njenom dijelu od Podgorice do Mateševa, koje izvodi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, bit će završeni po dogovoru, u svibnju 2019. godine.

Potvrdio je to u izjavi za agenciju Hina crnogorski ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković.

Hrvatska je nedavno upravo CRBC izabrala za izvođača izgradnje Pelješkog mosta, dužeg od dva kilometra, koji bi trebao zaobići teritorij Bosne i Hercegovine i povezati sjever i jug zemlje.

Kineska ponuda od 2,08 milijardi kuna (280 milijuna eura) za izgradnju mosta i rokom završetka od 39 mjeseci bila je povoljnija od onih austrijskog Strabaga i zajednice ponuđača koju su činile jedna talijanska i turska tvrtka.

Najznačajniji projekt od nezavisnosti

Ministar Nurković kaže da su u crnogorskoj Vladi zadovoljni kineskim partnerima i njihovim suradnicima (podizvođačima) iz Crne Gore, regije i drugih zemalja te kvalitetom rada i angažiranošću domaće radne snage, što potvrđuje njihova uvjeravanja da će čitav posao biti na vrijeme završen.

Crnogorski premijer Duško Marković nedavno je, obilazeći gradilišta, rekao da "radovi idu odlično, da je izvođač dobro koncipirao dinamiku te da je uvjeren da će dionica biti izgrađena i predana u predviđenom roku".

"Ovo je, uz obnovu nezavisnosti 2006. godine, najznačajnjii projekt u istoriji Crne Gore", kazao je Marković.

U Ministarstvu saobraćaja ističu da je do sada završena glavnina najtežih radova, uključujući i ključne infrastrukturne objekte, od kojih su većina graditeljski poduhvati sami za sebe, poput gotovo više od kilometra dugog i 180 metara visokog mosta "Moračica", koji spaja dvije planine u kanjonu rijeke Morače, te probijanja više dvocijevnih tunela i gradnje drugih sličnih objekata.

Ugovorena cijena za projektiranje i izgradnju ove dionice je 809,6 milijuna eura, a država kao investitor obavlja plaćanja izvođaču radova koji je odgovoran za odabir, kvalitetu rada i plaćanje svojim podizvođačima.

Za kilometar 19,7 miliona eura

Dionica autoceste od luke Bar do granice sa Srbijom duga je 41 kilometar, ima 45 mostova i vijadukata i 32 tunela.

Kineska tvrtka CRBC gradi je uz financijsku pomoć Exim banke, koja osigurava 688 milijuna eura, odnosno 85 posto ukupnih sredstava, dok s preostalih 15 posto, ili 122 milijuna eura, sudjeluje država Crna Gora.

Rok otplate kredita je 20 godina, uz poček od šest godina, a godišnja kamatna stopa iznosi dva posto.

Cijena je 19,7 milijuna eura po kilometru.

"Do sada je izvođaču radova isplaćeno 347,5 miliona eura, odnosno 43 odsto ugovorene vrijednosti, za avans i stvarno izvedene radove na terenu", precizirao je ministar Nurković.

Među angažiranim tvrtkama, pored onih iz Kine, ima i onih iz Hrvatske, Italije, Švedske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Danske, Češke, Mađarske.

Većina radnika Kinezi

Na autocesti je trenutačno angažirano 3.048 radnika, od čega je 1.886 Kineza i 1.162 iz Crne Gore i regije.

"CRBC planira uskoro povećati broj inženjera i radnika na terenu kako bi ubrzala radove i ispoštovala rokove u gradnji ove dionice, uz isti kvaliteti i poštivanje najviših bezbjednosnih standarda”, najavio je glavni inženjer kompanije Vlatko Ćipranić za bilten Inženjerske komore.

Premijer Marković je rekao da se Vlada naveliko bavi nastavkom gradnje, jer je cilj da odmah po završetku ove nastavi izgradnju ostalih dionica.

"Već sada stvaramo pretpostavke za nastavak gradnje. Krajem prošle godine je moj sastanak s kineskim premijerom Li Keqiangom završen saglasnošću da su obje države i vlade zainteresovane da po završetku prioritetne dionice autoceste Bar – Boljare (granica sa Srbijom) bude nastavljena gradnja novih dionica i to po modelu javno-privatnog partnerstva države Crne Gore i zainteresovanih kineskih kompanija. Uspješna realizacija prve, najteže dionice, najbolja je preporuka za nastavak", zaključio je crnogorski premijer.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.