Crnogorski ministar podnio ostavku nakon slučaja korupcije

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović podnio je u petak ostavku na tu funkciju.

Razlog je objava snimka u četvrtak na kojem dva građevinska inspektora traže i navodno primaju mito od investitora kako bi nastavio gradnju iako mu je dozvola istekla.

Radulović je ostavku podnio zbog snimka iz kojeg se može zaključiti da su građevinski inspekori Zoran Bošković i Vladan Juretić reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi izgradnju objekta u Budvi, uprkos tome što mu je istekla dozvola, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Crbe Gore.

Advokat investitora potvrdio je da je slučaj prijavljen budvanskoj policiji u maju, a da je snimak nastao 10 mjeseci ranije.

Kaže da se njegov klijent nije usudio ranije prijaviti službenike zbog straha.

Ostavka kao moralni čin

Radulović je potvrdio da je potpisao suspenzije dvojice inspektora te pozvao nadležne da ispitaju sve navode iz prijave.

“Ja ne znam ima li građanina Crne Gore, nekog ko pošteno plaća porez, kome sinoć nije bilo teško”, rekao je on na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici i dodao da je ostavka njegov profesionalan odnos prema poslu.

Kazao je da su se disciplinskim postupkom pokušali boriti protiv takvih pojava u inspekciji, ali da su zbog toga što nisu uspjeli odlučio kao rukovodilac podnijeti ostavku.

Izvor: Al Jazeera i agencije