Crnogorci na društvenim mrežama: Predsjedniče Trump, mi smo lijeni, nismo agresivni

“Zašto su Crnogorci ukrstili buhe i lubenice? Da bi košpice same iskakale”, jedan je od komentara na Twitteru na izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa da bi “agresivni Crnogorci mogli izazvati treći svjetski rat”.

U intervjuu za Fox News, američki predsjednik je kazao kako su ljudi u Crnoj Gori veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo dovesti do rata.

Trump je odgovarao na pitanje američkog voditelja zašto bi njegov sin išao braniti tu zemlju, kao je prošle godine službeno postala 29. članica NATO alijanse.

Iz Vlade Crne Gore saopćeno je da je ta zemlja je ponosna na svoju historiju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regiji i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije.

“Gospodine Tramp, mi smo lijeni, nismo agresivni”, napisao je korisnik Facebooka Samir Kadribašić, reagirajući na ovu izjavu.

Aleksandar, korisnik Twittera, uz Trumpovu izjavu objavio je fotografiju takmičenja Crnogoraca u ležanju, koje se tradicionalno održava u selu Gornje Brezanje u Pivi.

“Mislim da je urnebesno to što je od svih bivših jugoslavenskih republika Trump kazao da bi treći svjetski rat mogla početi najljenija. To bi bilo previše napora za grupu Crnogoraca”, napisala je Tijana na Twitteru.

“Veličina nije bitna, poručuju Crnogorci”, objavila je sarajevska Face TV na svom YouTube kanalu.

Izvor: Al Jazeera