Oglasi

Crna Gora: Za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavio se 151 kandidat

Na oglas Ministarstva odbrane javilo se triput više kandidata od predviđenog broja.
Nakon završetka obuke zainteresirani će imati priliku postati profesionalni vojniciMinistarstvo odbrane Crne Gore

Na oglas Ministarstva odbrane Crne Gore za prijem na dobrovojno služenje vojnog roka prijavila se 151 osoba, triput više od broja predviđenog oglasom.

Služenje vojnog roka uvodi se 13 godina nakon što je Vojska Crne Gore ukinula tu obavezu.

Iz Ministarstva odbrane saopćeno je da je oglas objavljen 21. januara i trajao je 15 dana, a mogli su se prijaviti crnogorski državljani, djevojke i mladići dobi od 18 do 25 godina.

"Nakon što bude izvršena selekcija kandidata, očekuje se da dobrovoljni vojnici počnu sa obukom sredinom marta, u Centru za obuku u Danilovgradu", navodi se u saopćenju, prenosi Anadolija. 

Tokom godine još jedan oglas

Iz resora odbrane saopćili su da će tokom godine biti objavljen još jedan oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka. 

"Ovako veliki odziv već na prvi oglas premašio je sva očekivanja i čini realnom projekciju da to bude dugoročni projekat sa dalekosježnim značajem u afirmaciji Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane", zaključuje se u saopćenju.

Obuka za dobrovoljno služenje vojnog roka trajat će tri mjeseca, a za vrijeme služenja vojnog roka predviđena je i novčana naknada.

Nakon završetka obuke zainteresirani će imati priliku postati profesionalni vojnici.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.