Oglasi

Crna Gora uvodi noćni karantin u tri grada

Mještanima će biti zabranjeno napuštanje domova od 22 sata do pet sati ujutro.
Noćni karantin uvodi se u Nikšiću, Beranama i Andrijevici EPA-Ilustracija

Od ponedjeljka, 28. septembra, pa do 12. oktobra, zbog porasta slučajeva korona virusa u Nikšiću, Beranama i Andrijevici biće zabranjeno napuštanje domova od 22 sata  do pet sati ujutro, a zabranjen će biti i rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.

Prema odluci crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tijela, u Rožajama će od 28. septembra biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete, prenosi Tanjug.

Pooštravanje mjera zaštite

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima će od 28. septembra do 12. oktobra ugostiteljski objekti smjeti da rade do 22 sata. Za stolovima će moći da sjede najviše dvije osobe, dok će obavezan razmak između stolica osoba koja su leđima okrenute jedne drugima biti jedan metar.

U ostalim crnogorskim opštinama primjenjivaće se epidemiološke mjere koje su i do sada bile na snazi.

Nove mjere Nacionalnog koordinacionog tijela primenjivaće se na osnovu liste kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave, u periodu od 12. do 25. septembra, koju je objavio crnogorski Institut za javno zdravlje.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.