Oglasi

Crna Gora: Uveden stečaj u Atlas banku

Za stečajnog upravnika banke odbjeglog biznismena Duška Kneževića imenovan je Mirko Radonjić.
Centralna banka Crne Gore je 7. decembra prošle godine uvela privremenu upravu u Atlas bankuwww.atlasbanka.com

Savjet Centralne banke Crne Gore donio je odluku o uvođenju stečaja u Atlas banku, koja je u vlasništvu odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Za stečajnog upravnika imenovan je Mirko Radonjić, prenose agencije.

Guverner Radoje Žugić je rekao na konferenciji za novinare kako je privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić uočila niz nepravilnosti, da je banka bila precijenjena te kako su parametri banke takvi da je neophodan stečaj, prenosi portal CdM.

"Ukupni depoziti banke su 189 miliona eura, a zaštićeni 89 miliona eura", naveo je Žugić.

Propala dokapitalizacija

Centralna banka Crne Gore je 7. decembra prošle godine uvela privremenu upravu u Atlas banku.

Nedavno je propao drugi krug dokapitalizacije banke.

Nijedna akcija paketa za njenu dokapitalizaciju, čija je ukupna vrijednost iznosila 22 miliona eura, nije prodata tokom otvorene emisije, koja je počela 7. marta i završila prošlog petka, navodi se u tekstu.

Prije Atlas banke, Centralna banka Crne Gore je uvela stečaj u još jednu Kneževićevu banku, IBM banku, 4. januara ove godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.