Oglasi

Crna Gora usvojila set zakona o sporazumu s NATO-om

Ovim potezom je utvrđen pravni okvir za saradnju Podgorice s Alijansom i državama članicama.
Crna Gora, SkupštinaEPA - Arhiva

Skupština Crne Gore usvojila je u četvrtak set zakona o potvrđivanju sporazuma sa Sjevernoatlantskom alijansom, čime je utvrđen pravni okvir za saradnju Podgorice s Alijansom i državama članicama NATo-a, javlja agencija Anadolija.

Prijedloge zakona utvrdila je crnogorska Vlada 26. oktobra, kao obaveze koje proizilaze iz članstva u ovoj organizaciji.

"Crna Gora će potvrđivanjem ovih sporazuma ispuniti unutrašnje uslove za njihovu primjenu, čime će se stvoriti pravni okvir za saradnju koju država ostvaruje sa NATO-om i njegovim državama članicama", navodi se u obrazloženju.

Devet sporazuma

Parlament Crne Gore verificirao je devet sporazuma.

Oni se odnose na atomske i sigurnosne podatke, saopćavanje tehničkih podataka u odbrambene svrhe, pravni položaj snaga Sjevernoatlantskog ugovora, misija i predstavnika trećih država pri Organizaciji Sjevernoatlantskog ugovora, međunarodnih vojnih komandi i međunarodnog osoblja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.