Crna Gora: Ubijen šura Darka Šarića

Kako pišu crnogorski mediji, Zindović i Popović su navodno u istom hotelu u Žabljaku proslavljali Novu godinu po julijanskom kalendaru (AFP)

Luka Popović (30) ubijen je rano u ponedjeljak u hotelu “Enigma” u crnogorskom gradu Žabljak, a policija je u toj zemlji uhapsila Pljevljaka Jovicu Zindovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

Kako prenose podgorički mediji, Popović je brat od žene narko-bossa Darka Šarića, dok je Zindović njegov bivši zet, jer je bio oženjen sestrom odbjeglog Pljevljaka.

Za sada nije poznat motiv ubistva, a Zindović i Popović su navodno u istom hotelu sa društvom proslavljali Novu godinu po julijanskom kalendaru, navode mediji.

Navodi se i to da su se u jednom momentu začuli pucnji iz hotela, kao i da je ubistvo izvršeno iz nehata, nepažljivim upravljanjem vatrenim oružjem.

Iz policije su kazali da ništa ne mogu saopćiti sa sigurnošću dok istraga traje.

Zindović je 2008. godine uhapšen po Interpolovoj potjernici kao jedan od osumnjičenih za ubistvo Miše Vujičića, jednog od bossova crnogorske mafije, navode agencije.

Informacije o Šariću

Tužilac za organizirani kriminal u Srbiji Miljko Radisavljević izjavio je prošle sedmice kako Tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je Šarić lociran i da je njegovo hapšenje sasvim izvjesno, negirajući da se sa Šarićem pregovora za dobijanje statusa svjedoka saradnika.

Radisavljević istražuje slučaj pljevaljskog narko-bossa i protiv njega i drugih članova kriminalne grupe podigao je pet optužnica zbog trgovine drogom i pranja novca.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je prošle sedmice u intervjuu za podgoričku televiziju kazao:

“Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja.”

Radisavljević je objasnio i da Šarić, koji je u optužnici označen kao organizator kriminalne grupe, ne može dobiti status svjedoka saradnika.

“To bi moglo da se dogodi jedino ako bi on dokazao ko je u hijerarhiji kriminalne grupe bio iznad njega”, precizirao je tužilac.

Izvor: Agencije