Oglasi

Crna Gora stopirala izgradnju nekoliko mini hidroelektrana

Program bi omogućio novi zamah u proizvodnji električne energije, ali ima propusta koji bi nanijeli štetu prirodi, kaže premijer Crne Gore.
Crna Gora će početi pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektranaEPA/Ilustracija

Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo ekonomije da počne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana u nekoliko gradova.

Premijer Duško Marković je, nakon sjednice Vlade u Pljevljima, saopćio da je riječ o malim hidroelektranama na Bistrici u Bijelom Polju, Murinskoj, Đuričkoj i Komoračkoj rijeci u Plavu, Bukovici u Šavniku i Trepačkoj rijeci u Andrijevici, prenijela je Radio-televiozija Crne Gore.

On je rekao da je taj program nesporno omogućio novi zamah u proizvodnji električne energije, ali da ima propusta koji bi nanijeli štetu prirodi, javlja Tanjug.

'Koncept razvoja promašio bi cilj'

"U pojedinim slučajevima ovaj koncept razvoja promašio bi svoj cilj, a to je unapređenje kvaliteta života i razvoj lokalnih zajednica, koji ne može teći odvojeno od očuvanja jedinstvene prirode i zdrave životne sredine na tim lokalitetima", kazao je Marković.

On je dodao da će se u narednom periodu odrediti i u odnosu na ostale projekte sa sličnim problemima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.