Crna Gora prva, Srbija druga u Grčkoj

Hrvatski selektor Rudić bio zadovoljan pobjedom i naglasio slabosti u odbrani njegovog tima (EPA)

Reprezentacija Srbije u vaterpolu osvojila je drugo mjesto na turniru „Samaridis kup“ nakon što je večeras u posljednjem, trećem kolu savladala domaću selekciju Grčke sa 8:3 (3:0, 2:1, 1:1, 2:1).

Pobjednik turnira na grčkom ostrvu Hiosu je Crna Gora koja je savladala Španiju sa 10:6, a do trofeja je došla zahvaljujući boljoj gol-razlici od Srbije. Treće mjesto pripalo je Špancima, a četvrto Grcima.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Slobodan Soro, dok je najbolji strijelac Španac Molina.

Srbija je protiv Grčke igrala bez  kapitena Vanje Udovičića i Nikole Rađena zbog bolesti.

Srbijanski vaterpolisti sutra se vraćaju u Beograd, odakle će u subotu ujutro otputovati u holandski grad Eindhoven koji je domaćin Evropskog prvenstva od 16. do 29. januara.

Srbija će na kontinentalnom prvenstvu igrati u grupi B sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Španijom i Njemačkom.

Četiri gola Karača

U posljednjem pripremnom susretu uoči odlaska na EP, hrvatska reprezentacija je u Varaždinu pobijedila aktuelne olimpijske pobjednike Mađare sa 12:10 (4:1, 2:4, 3:3, 3:2).

Hrvatsku su do pobjede protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta predvodili Frano Karač sa četiri, te Sandro Sukno sa tri gola koliko je postigao i najbolji strijelac među Mađarima Gergo Katonas.

Hrvatski selektor Ratko Rudić je nakon utakmice bio zadovoljan pobjedom, ali i naglasio kako je bilo dosta slabosti u odbrani njegovog tima.

Hrvatska na EP-u u Holandiji brani prvo mjesto osvojeno prije dvije godine u Zagrebu.

Izvor: Agencije