Oglasi

Crna Gora produžila samoizolaciju na 21 dan

Odluka se odnosi na one koji imaju pozitivan rezultat PCR testa na korona virus te kontakte oboljelih.
Crna Gora bilježi znatan porast broja zaraženihEPA

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore donijelo je odluku kojom samoizolacija za kontakte oboljelih od korona virusa traje 21 dan, prenosi Tanjug, pozivajući se na podgoričke medije.

Kako se navodi, NKT je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučio izmijeniti naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na karantin i samoizolaciju osoba koje su bile ili se sumnja da su bile u kontaktu sa osobama oboljelim od korona virusa ili sa osobama za koje postoji sumnja da su oboljela od ove bolesti, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Smještanje u karantin

U saopćenju NKT se navodi da je samoizolacija do ozdravljenja, a najmanje 21 dan, određena i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR test na novi korona virus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti.

Između ostalog je navedeno i da na snazi ostaje i mjera obaveznog smještaja u karantin ili samoizolaciju crnogorskih državljana i rezidenata Crne Gore koji dolaze iz država sa kojima nije dozvoljeno odvijanje međunarodnog putničkog saobraćaja, u skladu sa propisanim epidemiološkim kriterijumima, u trajanju od 14 dana, na osnovu rješenja Sanitarne inspekcije, u skladu sa Protokolom postupanja sa oboljelima i kontaktima COVID-19 pacijenata Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.