Oglasi

Crna Gora prodaje Titovu jahtu

Vlada Crne Gore ponudit će jahtu 'Jadranka' posredstvom javnog oglašavanja po početnoj cijeni 80.000 eura.
Motorna jahta duga je 34, široka osam metara, s gazom na krmi od 1,5 metaraGov.me

Vlada Crne Gore objavila je na Twitteru da će nekadašnja Titova jahta Jadranka biti ponuđena na prodaju posredstvom javnog oglašavanja po početnoj cijeni 80.000 eura.

"Nekadašnja Titova jahta Jadranka, izgrađena u brodogradilištu u Kraljevici 1977, oglašena je suvišnom za potrebe državnih organa Crne Gore", navodi se u poruci objavljenoj na Twitteru.

Prebačena na suhi vez

Nekadašnji predsjednički brod maršala Tita početkom mjeseca prebačen je na suhi vez.

Radnici specijalizovane kompanije za servis mega jahti OMC izvadili su iz akvatorija luke Bar brod koji je u protokolarne svrhe koristio i crnogorski državni vrh.

Brod godinama nije isplovljavao i bio je na vezu u vojnom dijelu luke Bar, a postojala je bojazan da će doći do prodora vode u potpalublje.

Vađenje broda iz mora tzv. travel-liftom obavljeno je u organizaciji Mornarice Vojske Crne Gore i firme OMC, koja je operater marine "Sveti Nikola", javili su ranije crnogorski mediji.

Motorna jahta duga je 34, široka osam metara, s gazom na krmi od 1,5 metara.

Sagrađena je u brodogradilištu Kraljevica 1977. godine, s pogonskom grupom od dva dizelska MTU motora, koja su joj omogućavala maksimalnu brzinu 25 čvorova.

U posadi je bilo 14 članova, a mogla je primiti maksimalno 40 gostiju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.