Oglasi

Crna Gora potvrdila sporazum o slobodnoj trgovini s Turskom

Vlada kaže da sporazum omogućava plasman crnogorskih proizvoda, niže cijene turskih, a liberalizacija privlači i ulagače.
Primjena propisa, navodi crnogorska vlada, omogućit će i plasman određenih poljoprivrednih proizvoda na tržište TurskeReuters - Ilustracija

Vlada Crne Gore utvrdila je prijedlog zakona o potvrđivanju protokola i sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Turske, prenosi agencija Anadolija.

Nakon sjednice iz Vlade je ocijenjeno da će primjena tog propisa omogućiti plasman određenih poljoprivrednih proizvoda na tržištu Turske.

Navodi se i da Crna Gora dosad nije imala mogućnost izvoza uslijed visokih carinskih davanja.

Vlada: Uzajamna liberalizacija dovodi i ulagače

"Sa druge strane, liberalizacija crnogorskog tržišta za određene turske proizvode uticaće na njihove manje cijene na crnogorskom tržištu. Takav tretman i uzajamna liberalizacija dodatno će uticati na dolazak stranih investitora u Crnu Goru u poljoprivrednom i uslužnom sektoru", naveli su iz Vlade, navodi agencija.

Crna Gora i Turska sklopile su sporazum o slobodnoj trgovini 2010. Protokol o reviziji Sporazuma potpisale su 17. jula 2019. ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan i crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

Tada su rekle da će tim aktom biti ojačani prijateljstvo i trgovinski odnosi dviju zemalja, prenosi Anadolija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.