Crna Gora: Ponovo prekinuto fudbalsko prvenstvo

Kompletna momčad i stručni štab Budućnosti iz Podgorice su od petka u izololciji. (EPA)

Crna Gora je subotu privremeno zaustavila fudbalsko prvenstvo nakon što je korona virus potvrđen kod jednog igrača Budućnosti iz Podgorice, dok se rezultati ostalih članova kluba još uvijek čekaju, također u posljednja 24 sata u toj je zemlji registrirano 47 novozarežnih pa je broj aktivnih slučajeva premašio onaj iz prvog vala epidemije, prenosi Hina.

Kompletna momčad i stručni štab podgoričkog kluba su od petka u izololciji.

“Utakmice su odgođene nakon izricanja mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana igračima, stručnom štabu i zaposlenima u FK Budućnost zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19 kod jednog igrača seniorskog tima. Daljnje odluke vezane za nastavak natjecanja u fudbalskoj ligi biće donešenje sljedećeg tjedna”, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Korona virus je, kako prenose mediji, ušao i u crnogorsku košarku. Seniorska i mlada reprezentacija Crne Gore prekinule su mini-pripreme u Tivtu, a treninge je obustavila i ženska selekcija. Dnevni list Vijesti piše, pozivajući se na službene izvore, da su dva člana muške selekcije imali pozitivne testove na Covid-19.

Košarkaši i košarkašice testirani na COVID-19

Taj list navodi da su košarkaši i košarkašice, kao i članovi stručnog štaba, testirani su na korona virus, jer su prije nekoliko dana bili u kontaktu sa zaraženim čelnikom nacionalnog košarkaškog saveza Veselinom Barovićem.

U Crnoj Gori se od sredine juna korona virusom zarazilo 339 osoba, od kojih su četiri preminule. U prvom vali epidemiije, od sredine ožujka do početka svibnja, ta država zabilježila je devet žrtava korona virusa i ukupno 324 oboljela.

Kako je saopćio šef kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović u bolnicama širom Crne Gore nalaze se 54 osobe sa korona virusom, od čega je u Kliničkom centru, najvećoj medicinskoj ustanovi, njih 28, od kojih su dva životno ugrožena.

Izvor: Agencije