Cristiano Ronaldo pozitivan na COVID-19

On će tako propustiti utakmicu Lige nacija u srijedu protiv Švedske, ali „on se dobro osjeća, nema simptoma i trenutno je u izolaciji“ (EPA)

Kapiten nogometne reprezentacije Portugala i jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo je pozitivan na korona virus, objavio je u utorak Nogometni savez Portugala, prenose agencije.

On će tako propustiti utakmicu Lige nacija u srijedu protiv Švedske, ali „on se dobro osjeća, nema simptoma i trenutno je u izolaciji“, dodaje se u saopćenju krovne kuće portugalskog nogometa.

Nije navedeno kada je bio pozitivan na testiranju

Portugalci su otkazali trening i konferenciju za novinare uoči sutrašnje utakmice.

Portugal je u nedjelju igrao utakmicu Lige nacija protiv Francuske (0:0) u kojoj je 35-godišnji napadač Juventusa igrao, a Francuska je sutra suparnik Hrvatskoj u Zagrebu.

Brojni zaraženi asovi

U ponedjeljak je napadač Juventusa na Twitteru objavio fotografiju na kojoj je sa ostatkom reprezentacije Portugala na obroku. Svi igrači su blizu jedan drugog, a Ronaldo je na čelu stola.

Iz Saveza navode kako je ostatak portugalske reprezentacije testiran i kako su svi negativni.

Ronaldo je jedan od mnogih poznatih igrača koji su dobili COVID-19. Među njima su njegov saigrač iz Juventusa Paulo Dybala, zatim PSG-ovi igrači Neymar, Kylian Mbappe, Angel di Maria i Marquinhos; igrač Manchester Uniteda Paul Pogba, te as AC Milana Zlatan Ibrahimović.

Izvor: Agencije