Čović: Niko me nije udario

Čović je rekao kako smatra da je raniji način poslovanja doveo do svih nedaća s kojima se klub suočava (AP)

Potpredsjednik  beogradske Crvene zvezde Nebojša Čović potvrdio je u četvrtak da ga niko nije udario i istakao da je sve što se dogodilo u incidentu između njega i predsjednika kluba Dragana Džajića nanijelo veliku štetu “crveno-belima”.

Čović smatra da su tome doprinijeli i pojedini mediji, koji su “pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru”.

Mediji su prenijeli da je u srijedu na Marakani Džajić navodno udario Čovića poslije kraće prepirke, a nakon toga napustio stadion, uz odluku da više neće biti  na čelu crveno-belih.

Tim povodom u četvrtak je trebao biti održan sastanak Odbora za hitna pitanja Crvene zvezde, ali su se strasti smirile i najavljeni sastanak je otkazan.

‘Različiti pristupi’

Potpredsjednik kluba Slaviša Kokeza rekao je da Crvena zvezda normalno funkcionira, te da nema potrebe razgovarati o Džajićevom odlasku.

Čović je rekao kako smatra da je raniji način poslovanja doveo do svih nedaća s kojima se klub suočava.

“Moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo”, stoji u Čovićevom saopćenju dostavljenom Tanjugu.

“Svima je jasno da je Crvena zvezda u velikim problemima, da su oni poprilično nagomilani, da imaju svoju dugu istoriju i da ih nije lako rešiti. I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi reše. Ali, sada je već očigledno da nam se metode i pristupi za rešavanje pomenutih problema potpuno razlikuju”, stoji u Čovićevom saopštenju dostavljenom Tanjugu.

“U tome zaista ne želim da učestvujem, jer uopšte nisam siguran da Crvena zvezda sa takvim pristupom može da izađe iz krize. Jednostavno, ne bih želeo da na bilo koji način snosim odgovornost u slučaju neuspeha”, rekao je on.

Čović je istakao da nije psovao tokom sastanka s Džajićem, te da ga niko nije udario.

Čović navodi da možda ima poseban odnos i poštovanje prema legendama, a da je Džajić svakako jedna od legendi Crvene zvezde “što mu niko ne može oduzeti”, ali da status legende uvijek ne garantira poslovni uspjeh.

Važnost jedinstva

“Potrebni su nam svi koji imaju znanje i iskustvo, vole Crvenu zvezdu i koji žele da joj pomognu. Ne zahtevam bilo čiji odlazak, jer nije trenutak da se rasipamo, već da se skupimo i budemo jedinstveni baš sada kada je teško. Stavovi mogu da nam se razilaze, ali mora da se radi. Međutim, ako se nastavi sa ovakvom praksom rada, ja ću bi biti taj koji će biti primoran da ode”, istakao je potpredsjednik crveno-belih, sa porukom da “ne želi i neće da učestvuje u nečemu što je osuđeno na neuspeh”.

Iako se ni Džajić ni Čović u četvrtak nisu pojavili na Marakani, Kokeza je rekao da su zvaničnici kluba razgovarali s obojicom, te da očekuje da će oni u narednom periodu normalno dolaziti na stadion. Dodao je da će se sjednica Upravnog odbora održati u ponedjeljak.

“Jedini naš predsednik je Dragan Džajić i glupo je pričati o tome”, poručio je on.

Informacije o Džajićevoj ostavci negirao je i generalni sekretar  kluba Milorad Zečević.

Izvori: Agencije