Oglasi

Cosby postigao nagodbu sa ženama po tužbi za klevetu

Nagodba je postignuta nakon što je američki glumac optužio žene da lažu kako ih je seksualno zlostavljao.
Bill Cosby je 25. septembra 2018. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri do 10 godinaEPA-EFE

Američki komičar Bill Cosby postigao je sudsku nagodbu sa sedam žena koje su protiv njega podnijele tužbu za klevetu, nakon što ih je on optužio da lažu da ih je seksualno zlostavljao.

Kako je javila agencija AP, dvije strane su postigle nagodbu pred federalnim sudom u Springfieldu, u američkoj državi Massachusetts.

Cosby (81) je od prošle jeseni u zatvoru, gdje služi kaznu od tri do 10 godina po odvojenoj tužbi za slučaj seksualnog zlostavljanja žene u Pennsylvaniji.

Američki glumac je na tu presudu podnio žalbu.

Od tri do 10 godina zatvora

Federalni sudija mora potvrditi nagodbu dvije strane u slučaju pred sudom u Massachusettsu, dodaje agencija AP i navodi kako je jedna od žena u međuvremenu preminula.

Cosby je 25. septembra 2018. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri do 10 godina zbog seksualnog zlostavljanja jedne žene.

On je bio zvijezda izuzetno popularne serije Cosby Show 80-ih godina prošlog vijeka.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.