Conte saslušan zbog namještanja utakmica

Conte je početkom ove sezone već bio suspendiran na četiri mjeseca jer nije prijavio namještanje mečeva dok je trenirao Sijenu prije dvije godine (EPA)

Trener Juventusa Antonio Conte ponovo je saslušan u sjedištu Italijanske nogometne federacije, zbog namještanja utakmice, prenosi Tanjug.

Conte je početkom ove sezone već bio suspendiran na četiri mjeseca, jer nije prijavio namještanje mečeva dok je trenirao Sijenu prije dvije godine.

Trener Juventusa suočen je sa mogućom optužbom za korupciju dok je bio trener Barija 2008. i 2009. godine.

Na meti istrage su mečevi koje je Bari izgubio od Trevisa i Salernitane u maju 2008. i u maju 2009.

Conte, koji je na putu da dovede Juventus do druge uzastopne titule u Seriji A, došao je na sastanak sa tužiocem Italijanske nogometne federacije Stefanom Palazziom u društvu trojice advokata.

Odbačene optužbe

Conte je odbacio optužbe da je učestvovao u namještanju mečeva.

Čelno tijelo italijanskog nogometa izreklo je u augustu 2012. godine Conteu kaznu suspenzije od deset mjeseci zbog toga što nije dostavio nadležnim organima informacije o namještanju utakmica u sezoni 2010/2011.

Za razliku od Contea, igrači Juventusa Leonardo Bonucci i Simone Pepe oslobođeni su optužbi za učešće u ovoj aferi.

Obojica su bila pod istragom zbog mečeva koje su svojevremeno igrali u dresu Barija (Bonucci) i Udinesea (Pepe).

Tužitelj Stefano Palazzi tražio je 15 mjeseci kazne za Contea. Trener Juventusa je u sezoni 2010/2011 vodio ekipu Siene u Seriji B, a 2011. je došao u ‘Staru damu’ sa kojim je osvojio titulu prvaka Italije.

Izvor: Agencije