Conte nije uvjeren da Italiji treba željeznica Lyon-Torino

Željeznica, Torino, Lyon
Giuseppe Conte je također rekao da raspodjela troškova između Francuske i Italije nije pravedna (EPA)

Plan željezničke veze između Lyona i Torina (TGV), u vezi kojeg je talijanska Vlada duboko podijeljenja, ne izgleda kao plan potreban Italiji, izjavio je talijanski premijer Giuseppe Conte i pozvao na njegovu reviziju.

“Izrazio sam duboke sumnje i zbunjenost u vezi potrebe tog posla. Nisam uvjeren da se radi o planu koji Italiji treba”, izjavio je Conte na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

On je utvrdio da njegova Vlada ne može pronaći kompromis o toj temi i tražio je od Francuske i Europske unije da se o planu ponovo razgovara kako bi se “procijenile sumnje i neodlučnost” talijanske Vlade.

Pitanje troškova

“Namjera nam je razgovarati s našim partnerima, Francuskom i Europskom unijom, o sumnjama koje nas muče”, dodao je šef talijanske Vlade.

Conte je također rekao da raspodjela troškova između Francuske i Italije nije pravedna te da o tome trebaju ponovo razgovarati.

Željeznička linija između Lyona i Torina mjesecima je tema polemika vladine većine koju tvore Liga (krajnja desnica) Mattea Salvinija, pobornika te brze linije i Pokreta pet zvijezda (M5S) Luigija Di Maioa, žestokog protivnika plana koji naziva “rasipanjem državnog novca”.

Izvor: Agencije