City izborio proljeće, Barca bolja od PSG-a

Romi za utjehu ostaje Europska liga (Reuters)

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Romu u duelu koji je izravno odlučivao o tome tko će iz skupine E, osim minhenskog Bayerna, biti sudionik osmine finala Lige europskih prvaka.

Aktuelni prvak Engleske slavio je Rimu rezultatom 2:0, a golove su postigli Nasri i Zabaleta.

U drugom susretu iste skupine Bayern je golovima Muellera, Rodea i Goetzea rezultatom 3:0 pobijedio moskovski CSKA i tako spriječio bilo kakvo iznenađenje.

Romi za utjehu ostaje Europska liga.

Jedan od derbija kola igrao se u Barceloni, gdje je gostovao francuski šampion PSG.

Timu Laurenta Blanca dovoljan je remi kako bi dobio lakšeg rivala u osmini finala elitnog takmičenja, no uspjeli su tek povesti golom Zlatana Ibrahimovića, koji se privremeno vratio na Nou Camp. Golovima Messija, Neymara i Suareza domaći su napravili preokret i slavili 3:1.

To znači da u nastavak natjecanja idu s prve pozicije, PSG je drugi, a Ajax je na kraju treći. U izravnom duelu za prolaz u Europsku ligu, nizozemska ekipa pobijedila je ciparski Apoel 4:0.

Chelsea je u skupini G sve brige o plasmanu i prvom mjestu riješio ranije, ali lisabonski Sporting je došao u London po bod koji bi mu omogućio kartu za 16 najboljih. Domaći nisu imali milosti te su slavili 3:1, a budući da je Schalke miminalnom pobjedom slavio na gostovanju u Mariboru dalje ide njemačka ekipa.

U skupini H i prije posljednjeg kola poznati su bili sudionici osmine finala Lige prvaka, pa Porto u drugu fazu ide s prvog mjesta, dok je Šahtjor drugi. Nepoznanica je karta za Europsku ligu, pa su o tome, u međusobnom obračunu u Bilbau, odlučivali Athletic i BATE Borisov. Domaći su slavili 2:0.

U meču za prestiž, Porto i Šahtjor ipak su odigrali neriješenih 1:1.

Prethodno su nastavak natjecanja izborili Atletico Madrid (Španjolska), Juventus (Italija), Real Madrid (Španjolska), Basel (Švicarska), Monaco (Francuska), Bayer (Njemačka), Borussia Dortmund (Njemačka), Arsenal (Engleska).

Skupina E

Roma – Manchester City 0:2, Bayern – CSKA Moskva 3:0; poredak: Bayern 15, Manchester City 8, Roma 5, CSKA 5.

Skupina F

Barcelona – PSG 3:1, Ajax – Apoel 4:0; poredak: Barcelona 15, PSG 13, Ajax 5, Apoel 1.

Skupina G

Chelsea – Sporting 3:1, Maribor – Schalke 0:1; poredak: Chelsea 14, Schalke 8, Sporting 7, Maribor 3.

Skupina H

Porto – Šahtjor 1:1, Athletic Bilbao – BATE Borisov 2:0; poredak: Porto 14, Šahtjor 9, Athletic 7, BATE 3.

Izvor: Al Jazeera i agencije