Oglasi

Čile, Argentina, Paragvaj i Urugvaj žele Mundijal 2030.

Prvobitno je bio plan da Argentina, Paragvaj i Urugvaj podnesu kandidaturu, ali im se naknadno priključio i Čile.
Naredni Mundijal igra se u Kataru 2022. godine, a četiri godine kasnije u SAD-u, Meksiku i KanadiEPA

Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj namjeravaju podnijeti zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva u nogometu 2030. godine.

Takvu namjeru potvrdio je na društvenim mrežama čileanski predsjednik Sebastian Pinera, navodeći kako je napravljen dogovor četiri južnoameričke države koje žele organizaciju Mundijala.

Prvobitno je bio plan da Argentina, Paragvaj i Urugvaj podnesu kandidaturu, ali im se naknadno priključio i Čile, koji je bio domaćin smotre najboljih nogometnih reprezentacija svijeta 1962. godine.

Obilježiti 100. godišnjicu prvog Mundijala

Četiri države namjeravaju organizirati najveću nogometnu smotru u Južnoj Americi na točno 100 godina od prvog Mundijala, odigranog u Urugvaju.

Želju da budu domaćini Svjetskog prvenstva 2030. godine iskazali su zajedničkim kandidaturama Maroko, Španjolska i Portugal, te Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunjska.

Naredni Mundijal igra se u Kataru 2022. godine, a četiri godine kasnije zajedno će ga organizirati SAD, Meksiko i Kanada.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.