Oglasi

CIK dodijelio mandate za Dom naroda federalnog Parlamenta

Odluka je dostavljena ovom domu Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, pa su se stekli uvjeti za konstituiranje tog predstavničkog tijela.
Preostalo je da se dodijele još tri mandata za predstavnike srpskog naroda, te dva za ostaleAnadolija

Središnje izborno povjerenstvo (Centralna izborna komisija) Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

Klubu bošnjačkog naroda dodijeljeno je 17 mandata, Klubu hrvatskog naroda također 17, mandate u Klubu srpskog naroda dobilo je 14 zastupnika, a iz reda ostalih dodijeljeno je pet mandata.

Dva preostala nedodijeljena mandata za Dom naroda iz reda ostalih bit će potvrđena dopunskom odlukom, baš kao i tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda iz reda srpskog naroda.

Mandat počinje teći u četvrtak

Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda, po osnovu rezultata Općih izbora provedenih u oktobru, objavljena je u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Mandat izabranim zastupnicima počinje teći od četvrtka, 14. februara.

Budući da je odluka s pratećom dokumentacijom dostavljena u Dom naroda federalnog Parlamenta, stekli su se uvjeti za konstituiranje tog predstavničkog tijela.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.