CIA objavila stotine dokumenata o NLO-ima

U objavljenom izvještaju navodi navodi se kako CIA javnosti pruža mogućnost istraživanja (EPA)

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) objavila je stotine dokumenata o neidentificiranim letećim objektima (NLO) koji uglavnom potječu iz 1940-ih i 1950-ih godina prošlog stoljeća.

CIA je te dokumente objavila u izvještaju pod naslovom “Zavirite u naš ‘dosije X'”, a odnose se na CIA-ina istraživanja o NLO-u i vanzemaljcima koja su napravljena 1978. godine.

U priopćenju američke agencije navodi se kako većina dokumenata pripada periodu ‘40-ih i ‘50-ih godina, a o kojima je bilo govora i u poznatoj televizijskoj seriji X-Files. Naime, između glavnih aktera serije vodi se dijalog u kojem tvrde kako će na osnovu tih dokumenata dokazati postojanje NLO-a.

U objavljenom izvještaju se navodi kako CIA javnosti pruža mogućnost istraživanja, te su objavljeni i brojni novinski članci o NLO-ima kao i izvještaju agenata na mjestima na kojima je prijavljeno da je viđen NLO.

Objavljeni su također i izvještaji iz Španije, Južnoafričke Republike, Njemačke i Maroka, kao i s drugih lokacija u svijetu za koje je tvrđeno da je na njima primijećen NLO.

Izvor: Agencije