CG: Za predizbornu kampanju 1,4 miliona eura

Vlada je odobrila 1,3 miliona eura za rad Državne izborne komisije (EPA)

Vlada Crne Gore je odobrila 1,3 miliona eura za rad Državne izborne komisije (DIK) prilikom organiziranja parlamentarnih izbora, kao i oko 1,4 miliona eura za troškove izborne kampanje političkih partija.

“Vlada je odobrila sredstva iz Tekuće budžetske rezerve za rad DIK-a, kao i za troškove izborne kampanje političkih partija za organizovanje parlamentarnih izbora”, saopćeno je nakon sjednice Vlade, javljaju crnogorski mediji.

“S obzirom da Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o budžetu za 2012. godinu nijesu planirana sredstva za ove namjene, Ministarstvo finansija predlaže da Vlada donese Zaključak da se sredstva za organizovanje parlamentarnih izbora za rad DIK-a obezbijede iz Tekuće budžetske rezerve u iznosu do 1,3 miliona eura”, kaže se u Informaciji o obezbjeđivanju sredstava za organizovanje parlamentarnih izbora, koju je usvojila Vlada.

Dodaje se da, s obzirom da Zakonom nije planiran novac za izbornu kampanju, Ministarstvo je predložilo Vladi osiguranje 1,49 miliona eura iz Tekuće budžetske rezerve.

Projekcijom troškova za aktivnosti DIK-a predviđeno je 570.000 eura za materijale i usluge, 300.000 eura za troškove biračkih odbora, 200.000 eura za troškove članovima opštinskih izbornih komisija i 230.000 eura za dnevnice i putne troškove.

“Sredstava su potrebna za troškove rada DIK-a, opštinskih izbornih komisija, biračkih odbora”, kaže se u Informaciji.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je 31. jula donio Odluku o raspisivanju izbora za poslanike Skupštine, koji će biti održani 14. oktobra.

Izvor: Agencije