Čeferin: Siguran sam da nećemo opet odgađati EURO

Pratimo situaciju kako bismo vidjeli hoćemo li možda morati nešto mijenjati, kaže Aleksander Čeferin (Arhiva)

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin još jednom je naglasio kako je uvjeren da će se EURO održati iduće godine, usprkos drugom valu pandemije korona virusa koja se trenutno širi Evropom.

Čeferin je kazao kako je plan organizirati turnir u predviđenom formatu sa 12 domaćina širom Evrope, a nada se i navijačima na stadionima, prenijela je Hina.

“Plan je, naravno, igrati EURO. Siguran sam da ga ovaj put nećemo odgoditi. Ali naravno, pratimo situaciju kako bismo vidjeli hoćemo li možda morati nešto mijenjati. EURO će se igrati, možete reći da sam previše optimističan, ali vjerujem da će se ova pandemijska kriza završiti prije proljeća”, dodao je Čeferin.

‘Superliga ne dolazi u obzir’

Slovenac je prošlog mjeseca u intervjuu za špansku TV mrežu Movistar + nagovijestio mogućnost smanjenja broja gradova domaćina ako će biti potrebno, iako UEFA i dalje insistira na tome da je prerano odlučivati ​​o sudbini EP-a koji će se održati idućeg ljeta.

Predsjednik krovne evropske nogometne organizacije osvrnuo se i na vijesti o navodnom pokretanju Superlige u kojoj bi sudjelovali evropski velikani.

“Za mene Superliga ne dolazi u obzir. To je san dvojice ili trojice direktora kojima nije stalo do solidarnosti. Nije ih briga ni za što osim za sebe, čak bi naštetili i vlastitim klubovima, ali vjerovatno to još ne shvaćaju. Ideja nije vrlo ozbiljna. Nastala je zbog odlaska predsjednika Barcelone, ali vjerujem da je to prije bila populistička ili politička, nego ozbiljna ideja”, zaključio je Čeferin.

Izvor: Agencije