Čeferin o Thompsonu: Patriotizam kod Hrvata prerasta u nacionalizam

Pratimo situaciju kako bismo vidjeli hoćemo li možda morati nešto mijenjati, kaže Aleksander Čeferin (Arhiva)

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije – UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspjeha, ali da je greška što on prerasta u nacionalizam kada na proslavama pjeva Marko Perković Thompson.

“Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspjeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam, što je greška”, rekao je komentirajući nastup Thompsona na dočeku reprezentacije Hrvatske u Zagrebu nakon osvajanja drugog mjesta na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi zagrebački Večernji list.

Moraju znati da su uzor mladima

Čeferin se prilikom gostovanja na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani dotakao i incidenta Josipa – Joea Šimunića, kada je nakon plasmana na Mundijal u Brazil prije četiri godine, s navijačima vikao “Za dom… spremni” i kasnije suspenzijom okončao karijeru.

“Znamo svi za incident Josipa Šimunića, koji je vikao ‘Za dom… spremni’ i tako završio karijeru, jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svjetskom prvenstvu. Neki bi morali znati da su uzor mladima”, zaključio je Čeferin.

Izvor: Agencije