Oglasi

Cavusoglu: Uvijek uz palestinsku državu i palestinsku braću

Turski šef diplomatije sastao se s palestinskim kolegom Riyadom al-Malikijem uoči sastanka Organizacije za islamsku saradnju u Džedi.
Mevlut Cavusoglu i Riyad al-Maliki razgovarali su 'o povećanim nelegitimnim aktivnostima Izraela u Jerusalemu'EPA

"Uvijek ćemo biti uz palestinsku državu i našu palestinsku braću", poručio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu , nakon sastanka s palestinskim kolegom Riyadom al-Malikijem u Džedi.

Dvojica političara razgovarali su, uoči izvanrednog sastanka Izvršnog odbora Organizacije za islamsku suradnju - OIC, o događanjima u Jeruzalemu, prenosi Anadolija.

Cavusoglu je na Twitteru napisao kako je s Malikijem razgovarao "o povećanim nelegitimnim aktivnostima Izraela u Jeruzalemu".

'Novcem se može kupiti Palestina'

I ranije je Cavusoglu pružao podršku Palestini, poručivši Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelu da se "novcem ne mogu kupiti Palestina i Jeruzalem".

"Ne možemo prihvatiti rješenje koje mijenja Jeruzalem, Palestinu za novac. SAD i Izrael moraju shvatiti da u slučaju Palestine i Jeruzalema neće moći proći mišljenje da se sve može mijenjati za novac", kazao je on.

Dodao je kako će Turska "uvijek biti uz Palestinu".

"Kad bismo i ostali sami, podržavat ćemo našu palestinsku braću", rekao je Cavusoglu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.