Casillas u suzama napustio Real Madrid

Doskorašnji kapiten Real Madrida oprostio se sa suzama u očima od navijača 'kraljevskog' kluba (AP)

Španski golman Iker Casillas napustio je redove Reala iz Madrida nakon 16 godina i postao novi član Porta.

Legendarni golman Reala i španske reprezentacije potpisao je dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja za još jednu godinu, prenosi Fena.

Doskorašnji kapiten Real Madrida oprostio se danas sa suzama u očima od navijača “kraljevskog” kluba i zahvalio im se na podršci.

“Došao sam danas na ovaj divan stadion, da bih vam se zahvalio na svemu i poželio zbogom. Od subote više nisam igrač Reala, sada sam član Porta. Ovaj klub nije samo od mene napravio sportistu, nego me je i naučio da budem dobar čovjek. Svi treneri koji su radili sa mnom, utjecali su na moj razvoj i učinili me ponosnim što sam član ovako velikog kluba”, izjavio je legendarni španski golman na oproštajnoj konferenciji za medije.

Novi trofeji

Casillas je kao glavni razlog prelaska u Porto, naveo veliku želju trenera Julen Lopeteguija da ga angažira i naglasio da će učiniti sve da novom klubu donese što više trofeja.

“Još jednom hvala svim navijačima Reala za bezuvjetnu podršku. Bili su sa mnom i u dobrim i u lošim trenucima. Ne želim da ostanem upamćen kao dobar ili loš igrač, želim da me pamtite kao dobrog čovjeka. Neću vam reći zbogom, jer znam da ovo nije kraj, nadam se da se uskoro vidimo” završio je Casillas.

Kapiten Reala napustio je klub poslije 16 godina i 723 odigrane utakmice. Sa Madriđanim je osvojio 18 trofeja – pet titula prvaka Španije, tri Lige prvaka, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko Svjetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup.

Rukovodstvo Reala pokušava dovesti 24-godišnjeg golmana Manchester Uniteda Davida De Geu.

Izvor: Agencije