Oglasi

Čanak: Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je u pisanoj izjavi izrazio zabrinutost zbog ponovnog otvaranja ruskog kampa za vojnu obuku djece u Srbiji.
Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije, rekao je ČanakTanjug

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas od nadležnih organa da pod hitno zabrane rad "ruske paravojne i terorističke grupe" koja, po njegovim riječima, "zloupotrebljava djecu iz Srbije i organizuje kampove za njihovu vojnu obuku na Zlatiboru".

Čanak je u pisanoj izjavi izrazio zabrinutost zbog ponovnog otvaranja ruskog kampa za vojnu obuku djece u Srbiji i zatražio od MUP-a da javnosti odgovori na pitanja ko stoji iza kontroverznog kampa na Zlatiboru u kome "pripadnici stranih paramilitarnih grupa neovlašteno vrše vojne obuke dece u Srbiji". 

Ispitati gradonačelnika Čajetine

"Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da iza paravojnog punkta strane države na Zlatiboru stoji zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini. Navedena organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji. Organizacija E.N.O.T. je u čvrstoj vezi sa deklarisanim neonacističkim grupama i njihovo delovanje bi, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji", naveo je Čanak.

On je pozvao nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine Milana Stamatovića, koji, kako je rekao, "kao predsednik opštine grubo krši Konvenciju o pravima deteta, pružajući podršku jednoj takvoj nedopustivoj aktivnosti".

"Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da se ne upliće u ove i druge kontroverzne događaje u Srbiji. Vaspitavanje dece u našoj zemlji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države", dodao je Čanak.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.