Čačić novi trener zagrebačkog Dinama

Čačić je čak 14. trener Dinama od 2000. godine (Pixsell)

Dosadašnji trener zagrebačke Lokomotive Ante Čačić (58) bit će u narednih godinu i pol dana novi šef stručnog štaba Dinama, objavili su u petak na konferenciji za novinare predsjednik „Modrih“ iz Zagreba Mirko Barišić i sportski direktor Zoran Mamić.

„Uvjeren sam da je ovaj izbor jako dobar, što god tko mislio i vjerujem da će Ante Čačić postići ono što tražimo – osvajanje prvog mjesta u prvenstvu i Kup te osiguravanje mjesta u Europi i dogodine. Bez obzira što netko mislio ove godine smo postigli najveći uspjeh u stogodišnjoj povijesti kluba”, izjavio je Barišić.

„Čast mi je i zadovoljstvo da mogu predstaviti Čačića kao novog trenera. On je veliki trener i sa svim klubovima u Hrvatskoj je postizao dobre rezultate. Nikad nije bio prvak jer do sada nije imao prigodu voditi Dinamo ili Hajduk”, kazao je Zoran Mamić, napomenuvši da pripreme kreću 10. januara.

Čačić će na klupi aktuelnog hrvatskog prvaka naslijediti Krunu Jurčića, kojeg je Zdravko Mamić smijenio 7. decembra nakon poraza u Maksimiru od Lyona sa 1:7 u Ligi evropskih prvaka i on je čak 14. trener Dinama od 2000. godine.

Kruna karijere

U tom periodu „Modre“ su vodili Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić u dva navrata, te Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Velimir Zajec i Vahid Halilhodžić.

„Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera i kruna moje karijere. Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti. Ponosan sam i sretan što je moj dolazak na čelo struke Dinama isključivo zasluga mog minulog rada na koji sam ponosan. Moram vam reći da volim nogomet i volim Dinamo”, izjavio je Čačić na predstavljanju.

Njemu je već napravljen i plan priprema koje Dinamo neće kao proteklih godina obaviti u Turskoj već u Portugalu gdje će učestvovati i na jakom međunarodnom turniru. Zagrepčani se iz Portugala vraćaju devetog februara, a prvenstvo se nastavlja 18. februara utakmicom 18. kola u Maksimiru protiv Slaven Belupa.

Izvor: Agencije