Bundesliga se nastavlja 15. maja, čeka se potvrda vlasti

Bundesliga je prekinuta 13. marta (Reuters)

Izvori bliski njemačkoj vladi rekli su agenciji Reuters da će ta zemlja dodatno olakšati mjere uvedene zbog epidemije korona virusa, a jedna od njih je i povratak nogometa.

Tako bi Bundesliga trebala biti nastavljena za deset dana, kako se i očekivalo, bez navijača. Potvrda tih mjera očekuje se sutra.

Bundesliga je prekinuta 13. marta.

Nastavak sezone jučer je dovođen u pitanje nakon objave snimka iz svlačionice Herthe koji je napravio nogometaš Salomon Kalou.

Na snimku objavljenom na njegovoj Facebook-stranici vidi se da igrači ne poštuju pravila distanciranja, da se rukuju, a i da zaposleni u klubu nisu revnosni kad je riječ o propisanim mjerama.

Sporni snimak iz svlačionice

Kalou je suspendiran, a iz kluba su rekli da je kažnjen jer se jedini nije pridržavao pravila. Njemačka liga osudila je njegov postupak posredstvom Twittera.

“Salomon Kalou prikazivanjem snimke iz svlačionice prekršio je osnovna pravila ekipe i zbog toga je trenutno suspendiran. Njegovo ponašanje bilo je posljedica vijesti da su svi članovi ekipe na testiranju bili negativni na korona virus, ali svejedno je prekršio upute koje smo dobili od higijeničara”, objavila je Hertha.

Kalou se izvinio zbog svog ponašanja.

Izvor: Agencije