Bundesliga: Drama i remi u Dortmundu

Stuttgart nije uspio zadržati prednost od 3:2 (Getty Images)

U utakmici 28. kola njemačke Bundeslige u petak navečer igrali su Borussia Dortmund i Stuttgart, a konačan rezultat je glasio 4:4.

Domaćini su otvorili utakmicu dominacijom na sredini terena, zbog čega je Stuttgart izgledao nemoćno, te primio pogodak u 33. minuti.

Strijelac je bio Shinji Kagawa.

Drugo poluvrijeme je počelo na isti način kako je prvo završilo – odličnom igrom Borussije, koja preko Jakuba Blaszczykowskog u 49. minuti povećava prednost na 2:0.

U tom trenutku se činilo kao da će lideri Bundeslige upisati još jednu rutinsku pobjedu, ali su gostujući igrači imali druge planove – potpuni preokret.

Bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević prvi se upisao na listu strijelaca za Stuttgart, smanjivši na 2:1 u 71. minuti, a svega šest minuta kasnije njegov saigrač Julian Schieber postiže pogodak i izjednačava rezultat.

Uzaludan trud

Isti igrač je samo dvije minute poslije postigao još jedan pogodak i donio vodstvo svojoj ekipi, a domaća Borussija je, nakon skoro 80 minuta igre, morala stizati nepovoljan rezultat.

Gostujući navijači nisu stigli proslaviti potpuni preokret – Mats Hummels izjednačava na 3:3 svega tri minute kasnije, u 82. minuti.

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić tri minute prije kraja regularnog toka utakmice ponovo dovodi Borussiju u vodstvo od 4:3, te se činilo kao da će napor gostujućih igrača ipak biti uzaludan.

No Christian Gentner nije želio razmišljati o tome i u drugoj minuti sudijske nadoknade postiže pogodak za konačnih 4:4.

Borussija je i dalje na prvom mjestu, sa šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Bayernom iz Minhena, koji u subotu gostuje kod FC-a Nuremberg.

Stuttgart se probio na peto mjesto, koje ga vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope sljedeće sezone.

Izvor: Al Jazeera