Oglasi

Bugarska: Zamjenik premijera podnio ostavku

Valerij Simeonov podnio ostavku nakon protesta zbog njegove izjave o aktivisticama za prava osoba sa posebnim potrebama.
Simeonov je bio zadužen za ekonomsku i demografsku politiku EPA

Zamjenik bugarskog premijera Valerij Simeonov podnio je ostavku nakon višesedmičnih demonstracija zbog njegove izjave o aktivistima za prava osoba sa posebnim potrebama.

"Podnosim ostavku zbog kontinuirane medijske kampanje protiv mene. Ta kampanja šteti ugledu i autoritetu Vlade i postala je smetnja njenom normalnom radu. To je nešto što ne mogu da priuštim. Ne radi se o meni, ne radi se o stranci na čijem sam čelu, već o Vladi za koju smatram da je veoma uspješna", rekao je Simeonov na konferenciji u zgradi Vlade, prenosi Reuters.

Premijer prihvatio ostavku

Simeonov, koji je bio zadužen za ekonomsku i demografsku politiku i koji je jedan od lidera Ujedinjenih patriota, nazvao je aktivistice "kreštavim ženama" i sugerisao da spekulišu svojom bolesnom djecom.

Kako se navodi, bugarski premijer Bojko Borisov prihvatio je njegovu ostavku.

Bugarska agencija BTA prenosi da je Simeonov rekao da je odluka o ostavci njegova i da ga premijer Borisov nije "pritiskao" da je podnese.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.